top of page
IMG_3043.JPG
Sebastiani.png
Onderhoud

Het onderhouden van uw tuin is essentieel voor een mooi blijvend beeld. Na de aanleg van een tuin zijn er altijd onderhoud werkzaamheden die meteen belangrijk zijn. Zo blijft de tuin in topconditie.

 

Maar ook wanneer de tuin al lange tijd niet is onderhouden kan de tuin weer teruggebracht worden naar een verzorgde tuin. Sebastiani hoveniers biedt ook onderhoudscontracten aan die helemaal naar wens worden opgesteld.

Ook voor onderhoud streven wij naar consequent vakmanschap. Dit doen wij door voldoende kennis in huis te hebben over planten en hoe deze onderhouden dienen te worden. Maar ook door goed gereedschap in huis te hebben voor de perfecte snoei of maai beurt. 

IMG_2961.JPG

Elk jaar heeft vier seizoenen, met verschillende omstandigheden. Elk seizoen vraagt ook om een andere manier van onderhoud. Wilt u meer weten over wat wij in wel seizoen kunnen doen? Klik dan hier voor meer informatie.

IMG_2962.JPG
Jaargetijden
Jaargetijden
Winteronderhoud

In de winter / vroege voorjaar is het mogelijk om bomen te snoeien. Hierbij kunt u denken aan het snoeien van een Bolcatalpa in de maand februari.

Voorjaarsonderhoud

De winter is zo goed als over en de tuin begint uit zijn winterslaap te ontwaakten. Dit betekent dat we kunnen beginnen met snoeien van het dode plantmateriaal. Bijvoorbeeld de dode bladeren van siergrassen of de dode stengels en bloemen van vaste planten.

IMG_0004.JPG
Zomer onderhoud

Zodra het rond eind mei of begin juni is, is het mogelijk om de Conifeer(haag) te snoeien. Een Conifeer(haag) kan 1 of 2 keer per jaar gesnoeid worden de tweede keer zal rond augustus of september zijn. Als er later gesnoeid wordt is het mogelijk dat de conifeer zich onvoldoende herstelt voordat de winter invalt.

Najaarsonderhoud

In het najaar is het de beste tijd om planten te verplanten. Bladverliezende heesters kunnen het beste pas verplant worden als de bladeren zijn verdwenen. In deze periode kan het achterstallige onderhoud worden ingehaald omdat het onkruid en de beplanting minder snel groeit!

Onderhoudscontract
Onderhoudscontract 
73221963_1631747123616794_38815878349051
Contract

Sebastiani hoveniers werkt het liefst met flexibele onderhoudscontracten, dit geldt voor particulieren en bedrijven. Elk jaar wordt er gekeken naar de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om tot het gewenste resultaat te komen. Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten zoals de frequentie van het onderhoud, gebruik van machines voor het onderhoud en het gebruik van materialen en producten. Na elke onderhoud cyclus wordt er geëvalueerd en wordt het contract eventueel aangepast. De contracten zijn altijd flexibele waardoor wij kunnen inspelen op de behoefte van onze klanten.

2018-03-12 (1).jpg
Contract voorbeelden

Bent u nieuwsgierig geworden hoe deze contracten hun vorm kunnen krijgen?

Klik dan hier!

bottom of page