top of page
Sebastiani.png
Tuinontwerp

Bij Sebastiani Hoveniers ontwerpen wij ook tuinen. Dit zullen wij doen na een oriënterend gesprek over uw wensen in de tuin. Na dit gesprek zullen alle aspecten en wensen van de tuin gebruikt worden om een mooi project te ontwerpen. In de meeste gevallen is een ontwerp noodzakelijk om geen belangrijke dingen over het hoofd te zien.

Uw toekomstige tuin kan zowel in 2D als in 3D worden uitgewerkt. Naast deze twee mogelijkheden is het ook mogelijk een beplantingsplan uit te werken.

2D & 3D
2D en 3D 
tuinontwerp

Om de beste impressie van uw toekomstige tuin te krijgen kunnen we een 3D ontwerp maken. Op deze manier is het voor beide partijen mogelijk een indruk te krijgen van de nieuwe tuin. Eventuele knelpunten zijn op deze manier ook snel te vinden en op te lossen.

Beplantingsplan
Beplantingsplan

Bloeitijd

Wanneer de ligging van de tuin bekend is kan er gekeken worden naar eventueel bloeiende planten. Er zijn veel verschillende soorten bloeiende planten. Zo zijn er planten die langere tijd van het jaar bloemen hebben, maar er zijn ook soorten die enkel één week per jaar bloeien. Het is een uitdaging om de tuin het gehele jaar van verrassende bloemen te voorzien. Ook uitgebloeide bloemen kunnen een sierwaarde hebben in de winter. Hierbij kunt u denken aan rijp op de bloemen van een Hortensia (Hydrangea)

Onderhoud

Een derde punt waar rekening mee gehouden dient te worden is het onderhoud. Wanneer planten niet goed of zelfs niet gesnoeid worden kunnen ze veel groter worden dan gewenst, kale plekken krijgen of bekneld raken door ruimte gebrek. Het is dan ook goed om na te denken over hoe onderhoudsintensief u uw tuin wilt hebben. Bodembedekkende vaste planten zijn bijvoorbeeld heel goed voor een natuurlijke bestrijding tegen onkruid.

IMG_20190222_100201.jpg

Kwekerij

Sebastiani hoveniers koopt zijn beplanting in bij een vast groencentrum. Die levert voor veel hoveniers en groenvoorzieners de beplantingslijsten aan, hierdoor hebben de planten een hoge omloopsnelheid en blijft de voorraad continu vers.
 

Daarnaast werkt het Groencentrum met vaste leveranciers, die er ook belang bij hebben altijd goede planten te leveren. De hoogste kwaliteit dus!

IMG_20190502_090834.jpg

Voordat we een nieuwe tuin aanleggen is het goed om over de beplanting na te denken. 

Locatie

Het is belangrijk om te weten of de tuin in de zon, in de halfschaduw of in de schaduw ligt. Dit is belangrijk omdat niet alle beplanting even goed tegen te veel of te weinig zonlicht kan. Ook de samenstelling van de grond is belangrijk.

de beus 1.0.jpg
Gazon
Carex morrowii
persicaria affinis superba
bottom of page