top of page
Sebastiani.png
Verlichting

Als wij verlichting aanbrengen in de tuin werken wij over het algemeen met het merk In-lite. Dit systeem is praktisch, energiezuinig en duurzaam. En op alle producten van In-lite zit een garantie van 5 jaar.

De soorten lampen kunnen we in vier categorieën delen:

 

Buitenspots
Grondspots

Voor het aanlichten van bijzondere elementen in de tuin zoals beelden, bomen en struiken kunt u gebruik maken van buitenspots.

Grondspots kunnen verwerkt worden in bijvoorbeeld bestrating, hout of grind. Overdag gaan ze op in de omgeving maar ’s avonds verrassen de grondspots je met een bijzonder effect. Grondspots creëren een sfeervol pad, zelfs voor op de oprit. De grondspots voor de oprit zijn 'overrijdbaar' 

Staande lampen

Staande buitenlampen zijn niet alleen mooi om te zien, ’s avonds hebben ze een grote rol in het verlichten van de tuin. Borders zijn bijvoorbeeld mooi te verlichten met armaturen die rondom een sfeervol diffuus licht geven. Wilt u een pad of oprit echt verlichten, dan kunt kiezen voor armaturen die een direct licht geven. Dit creëert duidelijke lijnen en schaduwen op het oppervlak. Hiermee krijg u niet alleen een mooi effect, maar uw pad of oprit is ook meteen functioneel verlicht. 

Wandlampen zijn op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld naast openslaande tuindeuren of op een tuinwand. Mooi is het om op bijvoorbeeld een schutting op ooghoogte een aantal wandlampen te plaatsen. Door ze herhaaldelijk te plaatsen accentueer u ‘s avonds de diepte van de tuin. Wilt u een pad of oprit functioneel verlichten, dan is het beter om ze lager op de wand te plaatsen zodat het licht tot de grond reikt. Ook pergola’s en overkappingen kunnen heel mooi met wandlampen worden verlicht.

 

Buitenspots
Staande lampen
Grondspots
Wandlampen
Wandlampen

Informatie en afbeeldingen via in-lite.nl

Opbouwlampen

De opbouwlampen uit het in-lite assortiment bieden veel nieuwe mogelijkheden in het creëren van directe en indirecte lichteffecten. De producten in deze categorie zijn geschikt voor montage op een horizontaal oppervlak zoals plafonds, balken, traptreden en vijverranden. Deze LED-strips van 18cm en 55cm lang zijn te monteren onder nagenoeg ieder oppervlak. Van vijverranden tot traptredes en afdekplaten, met deze LED strips openen we de weg naar nieuwe lichteffecten met in-lite verlichting.

evo hyde 180 830px_0.png
Opbouwlampen
Hoe werkt het systeem 

In-lite buitenverlichting is gebaseerd op laagspanning (12 volt). De verlichting is daarmee veilig  te installeren, aan te passen en uit te breiden. 

 

De transformator
De transformator stuurt de verlichting aan met behulp van een lichtgevoelige sensor en eventueel een timer. De stekker van de transformator wordt aangesloten op het lokale lichtnet (230 volt).

 

De kabel
Vanuit de transformator wordt de 12 volt kabel uitgerold en langs de verlichting geleid. De kabel kan willekeurig eindigen en hoeft geen gesloten systeem te vormen. 

 

De Easy-Lock
De Easy-Lock verbindt de verlichting met de 12 volt kabel. Door de verbinding gaat de verlichting branden. 

Informatie en afbeeldingen via in-lite.nl

Catalogussen
Catalogus

Bekijk het volledige assortiment in de onderstaande catalogussen van onze leveranciers.

in-Lite.png
bottom of page